NovostiSvijet

Uzbuna u Sarajevu: Zabranjeno kretanje auta s parnim brojem

0

Na području Kantona Sarajevo sutra od 7 sati biće dozvoljen saobraćaj samo za vozila sa neparnim registarskim tablicama, potvrdio je ministar prostornog uređenja, građenja i okoline Kantona Sarajevo Čedomir Lukić.

Lukić je kazao da je danas održan sastanak Operativnog štaba te da je upravo potpisao odluku o proglašenju treće epizode uzbune, prenosi Klix.ba.

– Jedna od mjera je ograničenje upotrebe motornih vozila po sistemu par-nepar. Sutra od sedam sati to ograničenje stupa na snagu prvo za vozila sa parnim brojem, a onda u narednim danima u ponoć će se mijenjati na neparne – rekao je Lukić.

Dodao je da će takva ograničenja trajati sve dok traje ovakva situacija te da sutra od sedam sati voze samo neparna vozila na području Kantona Sarajevo.

U prevodu to bi značilo da zabrana važi za sva vozila čija registarska oznaka završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8, a da od ponoći zabrana se odnosi na neparne brojeve.

Ova mjera ne odnosi se na vozila policije, ministarstva odbrane, javnog gradskog prevoza, komunalnih preduzeća i vozila sa diplomatskim tablicama te hitnih intervencija (hitna pomoć, Civilna zaštita, vatrogasci), kao i na vozila za snabdijevanje lijekovima i namirnicama.

Ovakav potez Vlade KS uslijedio je zbog sve većeg prekoračenja dozvoljenih vrijednosti čvrstih čestica PM 10.

 klix

Prnjavor: Iz porodične kuće odneseno 4.000 KM

Previous article

Na sjeveru Italije u ski-liftu blokirano više od stotinu skijaša

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti