PrnjavorVijesti

Usorac: Poljoprivrednici odustali od protesta, Vlada RS obećala 80 miliona KM za podsticaje

0

Predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Republike Srpske odustali su od današnjeg okupljanja pred Narodnom skupštinom, jer im je Vlada obećala da će biti ispunjeni zahtevi, rekao je predsednik Udruženja mlekara Republike Srpske Vladimir Usorac.

 Ne govorimo o donošenju odluka, već samo o datim obećanjima. Isplate poljoprivrednicima su počele, a kada je reč o budžetu imamo obećanja od klubova poslanika i u Vladi da će biti obezbeđeno 80 miliona KM za poljoprivredu, sa čim bi bili zadovoljni i odustali bismo od traženih šest odsto za sledeću godinu –  objasnio je Usorac.

On je napomenuo da je jutros uplaćeno 5.800.000 KM za dve premije mleka, a sledeće sedmice trebalo bi da bude isplaćena još jedna tranša.  Usorac je istakao da je Vlada počela da ispunjava obećanja, a da su klubovi poslanika poručili da će podržati da se obezbedi 80 miliona KM za poljoprivrednike.

– Dobili smo obećanja predsednika Vlade o rešavanju duga sa Rusima koji bi išli na čišćenje dugovanja prema poljoprivrednicima i redovnu isplatu kasnije – rekao je Usorac.

On je dodao da poljoprivrednici čekaju odluku Narodne skupštine, kao i da će sutra biti održana skupština proizvođača mleka u Gradišci u 11 časova.

Predsednik Udruženja uzgajivača svinja Mišo Majčić rekao je da poljoprivrednike kao hranitelje naroda niko nije instruisao, već nastupaju isključivo u interesu poljoprivrednih proizvođača.

 Izvor: Srna

Pronađeni otisci prstiju na kamionu – evo ko je kriv za teroristički napad u Njemačkoj

Previous article

Ovako izgleda čovjek koji se nije kupao 60 godina! (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor