Tuča u Prnjavoru: Beogradski kriminalci došli u RS da prave incidente

U Prnjavoru je došlo do tuče između grupe beogradskih kriminalaca i lokalnog stanovništva.

policija

Tuča je izbila u popodnevnim satima, a do nje je došlo nakon što se beogradski kriminalci nisu htjeli udaljiti iz Prnjavora na zahtjev lokalnog stanovništva, kojem su bili sumnjivi zbog svog ponašanja i izgleda.

Prije izbijanja tuče, građani su puna dva sata pozivali policiju da interveniše i udalji momke iz Beograda iz grada, ali se policija nije odazvala i ignorisali su sve apele.

Pojavili su se tek nakon što je došlo do masovne tuče pred prnjavorskim hotelom “Siti”.

Beogradskih kriminalaca je bilo 11 pred hotelom, dok ih se još sedam nalazilo u gradu.

U razgovoru koji je prethodio tuči, Beograđani su saopštili da su u oglasu pročitali da se “brojanje glasova plaća 30 evra”, pa su došli da nesto zarade.

Tuču su snimile TV ekipe. Beograđani su došli vozilima marke audi.

audi
Veliki broj građana se okupio pred hotelom, prenosi blog Slobodana Vaskovića, a na mjestu događaja nalazi se i ekipa BN televizije.

U hotel “Siti” je stigla i Specijalna policija Republike Srpske koja ne dozvoljava pristup nikome.

Prvobitno su zabranili snimanje i oduzeli kamere medijima koje su ipak ubrzo vraćene.

Na licu mjesta se nalazi i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji je u telefonskoj izjavi za BN televiziju prepričao ove nemile događaje.

Potvrdio je da je danas u toku dana došlo do fizičkih obračuna između Beograđana i Prnjavorčana, te da postoji sumnja da su zaista došli sa namjerom da izazivaju nerede na sutrašnjim izborima.

gradjani-jpg

“Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu htjeli da dođu na lice mjesta, iako sam i ja intervenisao”, kazao nam je ministar bezbjednosti BiH.

Dodao je da su policijska ispitivanja “gostiju” u toku, ali da nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvijetli ovu situaciju.

U Prnjavor su Beograđani došli sa četiri vozila, tri registarskih oznaka iz Beograda i jednim iz Rume. Takođe, Mektić je kazao da su i u Tesliću prijmećene  slična grupe momaka iz Srbije.

BN televizija/Blog Slobodana Vaskovića