Upozorenje zbog padavina i vjetra brzine veće od 80 kilometara na čas

od prnjavorski 0

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Gradske uprave Banjaluka pozvao je stanovništvo na oprez zbog najavljenog jakog vjetra i obilnije kiše.
20160208125644_352432-640x427
Iz ovog odsjeka apeluju da građani ne ostavljaju predmete na balkonima jer bi usljed vjetra mogli da ugroze bezbjednost prolaznika.

Stanovništvo u naseljima uz riječne i bujične vodotokove pozvano je na dodatni oprez i eventualno preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti imovine.

Iz Odsjeka napominju građane da o eventualnom izlivanju bujičnih potoka obavijeste Centar za obavještavanje putem broja telefona 121.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od danas popodne očekuje se jak jugo, a sutra popodne i uveče, te u srijedu u prvom dijelu dana jaki olujni udari vjetra brzine veće od 80 kilometara na čas.

Obilniji pljuskovi očekuju se danas i sutra, ali i u srijedu od rano ujutro do popodne kada će pasti i više od 60 litara po metru kvadratnom. Najviše padavinama očekuje se od jugozapada do juga

/RTRS/

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>