MagazinSvijet poznatih

Upoznajte saudijsku princezu koja je odbacila tradicionalnu odjeću

0

Upoznajte Amiru Al Tavil, prelijepu saudijsku princezu koju je Forbs uvrstio među 100 najmoćnijih arapskih žena. Tridesetrogodišnja princeza iz Saudijske Arabije, Amira Al Tavil danas inspiriše mlade djevojke u svojoj zemlji, kao i u ostatku svijeta.

Osim svojim obrazovanjem koje je stekla u Sjedinjenim Američkim državama, gdje je završila fakultet iz oblasti poslovne administracije, ova dama oduševlja svojim stilom.

Amira je jedna od prvih žena u Saudijskoj Arabiji koja je odbila da prekriva kosu i da nosi tradicionačne haljine, modele koji prekrivaju cijelo tijelo. Ona uvijek ostaje dosljedna sebi i svom ukusu, pa bira odjevne kombinacije koje predstavljaju miks tradicionalnog i modernog. Upravo zbog toga što ne želi da se povinuje zakonima koji nameću stroge tradicionalne norme na Bliskom Istoku.

Amira je postala velika inspiracija svima. Pored toga, princezi niko ne može da ospori egzotičnu ljepotu koja zajedno sa njenim raskošnim haljinama i žaketima od svile, dolazi još više do izražaja.

b92.net

 

Na graničnim prelazima kilometarske kolone

Previous article

Postupci u američkom Kongresu uzdrmali EU

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin