UPAŠEN UBICA: Jednu osobu ubio, drugu ranio, pa se pokušao ubiti

Policija je tokom noći u Visokom uhapsila S.R., koji je tokom večernjih sati jednoj osobi naneo teške telesne povrede usled kojih je preminula, a drugu osobu teško ranilo.

 Do sukoba uz upotrebu vatrenog oružja došlo je posle 20 časova, u porodičnoj kući u mestu Gornja Zimča kod Visokog, kada je S.R. pucao iz vatrenog oružja i teško ranio u predelu grudnog koša S.Z., , a S.B. je zadobo prostrelnu ranu u predelu desne noge.

Obe povređene osobe su sanitetskim vozilom prevezene u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći, gde je S.Z., usled zadobijenih povreda u 21.15 preminuo, dok je S.B. nakon ukazivanja medicinske pomoći, upućen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman.

Policijski timovi iz Visokog i Kaknja izvršili su blokadu navedenog naseljenog mesta, te locirali osumnjičenog u njegovoj porodičnoj kući, nakon čega su pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP ZDK, koristeći specijalne tehnike pregovaranja i postupanja u kriznim situacijama, upali u kuću i uhapsili ga.

Tokom navedene akcije policijskih službenika, S.R. je zatečen s povredama u predelu levog uha, nastalim najverovatnije usled samoranjavanja vatrenim oružjem. Njemu je pružena prva pomoć u Domu zdravlja Visoko, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP Zeničko-dobojskog kantona obavili su uviđajne radnje, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju ovog krivičnog dela i utvrđivanju razloga i motiva njegovog izvršenja. Nakon kompletiranja predmeta, S.R., iz Visokog, će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalji rad i postupak, uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima „ubistvo“ i „laka telesna povreda“, te krivičnom delu prema zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor: N1