Ukradeno vozilo poznatog TV voditelja

Poznati hrvatski televizijski voditelj Daniel Delale redovni je posjetilac Sarajeva, ali posljednji boravak u gradu na Miljacki ostaće mu u veoma ružnom sjećanju.

Delale je u Sarajevo stigao kod prijatelja i odsjeo na Baščaršiji gdje je i parkirao svoj privatni automobil Golf 6. Kada je u utorak naveče otišao provjeriti vozilo, shvatio je da se desila krađa u ulici Sagrdžije.

Rekao je da krađu prijavio policiji koja je napravila zapisnik, prenosi regionalna N1.

“Ja sam ovdje normalno živio i radio 10 mjeseci, ostavljao auto i nikada se ništa loše nije dogodilo. Volim Sarajevo, to je divan i ugodan grad, s krasnim ljudima, ali veliki problem je kriminal, poput krađe automobila u 21. vijeku”, kazao je Delale koji smatra da bi se taj problem mogao riješiti kada bi postojala volja.

On je istakao da poznaje mnogo ljudi iz Zagreba i Hrvatske koji su se iz Sarajeva vratili s razbijenim staklima.

“Uvijek je neka drama oko automobila u Sarajevu. Hvala Bogu pa je riječ samo o automobilu, ali je cijela situacija veoma neugodna. Svi dokumenti, poput pasoša i lične iskaznice, su mi bili u automobilu”, ispričao je TV voditelj.

Delale kaže kako je svjestan činjenice da ima mnogo važnijih stvari od krađa vozila, ali naglašava da ovakve stvari narušavaju dobar imidž grada i svega onoga što Sarajevo jeste.

“Kada dođete u Sarajevo morate se bojati za auto, za pse lutalice. Zaista volim Sarajevo i voljeću ga i dalje, ali ovo baca ružnu sliku”, izjavio je jedan od najpoznatijih regionalnih TV lica.

(Regionalna TV N1)