Ukradeno vozilo poznatog TV voditelja

od prnjavorski 0

Poznati hrvatski televizijski voditelj Daniel Delale redovni je posjetilac Sarajeva, ali posljednji boravak u gradu na Miljacki ostaće mu u veoma ružnom sjećanju.

Delale je u Sarajevo stigao kod prijatelja i odsjeo na Baščaršiji gdje je i parkirao svoj privatni automobil Golf 6. Kada je u utorak naveče otišao provjeriti vozilo, shvatio je da se desila krađa u ulici Sagrdžije.

Rekao je da krađu prijavio policiji koja je napravila zapisnik, prenosi regionalna N1.

“Ja sam ovdje normalno živio i radio 10 mjeseci, ostavljao auto i nikada se ništa loše nije dogodilo. Volim Sarajevo, to je divan i ugodan grad, s krasnim ljudima, ali veliki problem je kriminal, poput krađe automobila u 21. vijeku”, kazao je Delale koji smatra da bi se taj problem mogao riješiti kada bi postojala volja.

On je istakao da poznaje mnogo ljudi iz Zagreba i Hrvatske koji su se iz Sarajeva vratili s razbijenim staklima.

“Uvijek je neka drama oko automobila u Sarajevu. Hvala Bogu pa je riječ samo o automobilu, ali je cijela situacija veoma neugodna. Svi dokumenti, poput pasoša i lične iskaznice, su mi bili u automobilu”, ispričao je TV voditelj.

Delale kaže kako je svjestan činjenice da ima mnogo važnijih stvari od krađa vozila, ali naglašava da ovakve stvari narušavaju dobar imidž grada i svega onoga što Sarajevo jeste.

“Kada dođete u Sarajevo morate se bojati za auto, za pse lutalice. Zaista volim Sarajevo i voljeću ga i dalje, ali ovo baca ružnu sliku”, izjavio je jedan od najpoznatijih regionalnih TV lica.

(Regionalna TV N1)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>