NovostiRS/BiH

UKC će snositi troškove boravka majki uz djecu koja su na liječenju

0

 Nakon inicijative majki za ukidanje plaćanja dnevnog boravka uz djecu na liječenju koje je u Banjaluci 45 KM, UKC Republike Srpske, odlukom v.d. generalnog direktora Vlade Đajića, donio je odluku da će njihova ustanova snositi troškove boravka majki, pratioca ili staratelja u bolnici do kraja ove godine, odnosno do isteka ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

UKC Srpske napominje da se nalazi u nezavidnom položaju zbog nepovoljnog ugovora koji imaju sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO), te će u narednoj godini uložiti sve napore da se ovaj i svi slični problemi sa kojima se UKC Srpske suočava, zajednički prevaziđu, a sporni ugovor sa FZO Srpske promijeni.

Iz ove ustanove dodaju da su obavezni da, kao javna zdravstvena ustanova, poštuju pravilnike i zakone u čijoj izradi ne mogu da učestvuju, a moraju da ih poštuju.

U saopštenju se navodi da upravo ovaj sporni pravilnik, koji u određenim slučajevima ide na uštrb majki, pratioca ili staratelja uz djecu  u momentima kad im je najpotrebnije, je jedan od takvih primjera.

(RTRS)

Dame, ovom spravom spriječite dragog da vas prevari

Previous article

Tramp: Vjerujem Putinu na riječ, Si dobar čovjek

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti