Uhapšen vozač koji je usmrtio muškarca u kolicima

Sarajevska policija uhapsila je sinoć 23- godišnjeg Seniha Bulića iz Sarajeva, koji je jučer popodne, upravljajući automobilom pežo, usmrtio muškarca u invalidskim kolicima N. K. (52), potvrđeno je iz MUP-a KS.

Dvadesettrogodišnjak se sumnjiči da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, te će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat u nadležnost tužiocu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Nesreća se dogodila jučer oko 15 sati u naselju Stup u opštini Ilidža, a povrijeđeni 52-godišnjak, koji je u trenutku nesreće u kolicima prelazio cestu, usljed teških povreda preminuo je tokom večeri u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Prizor na mjestu nesreće bio je veoma potresan. Od siline udara, N. K. je, zajedno s kolicima, završio u kanalu pored ceste, a ostaci namirnica koje je nosio bili su razasuti nekoliko metara unaokolo.

Vozač pežoa sarajevskim policajcima je rekao kako je do sudara došlo jer nije vidio muškarca u kolicima s obzirom na to da je ispred njega išao kamion.

(Faktor.ba)