Ugušio ženu jastukom zbog ljubomore

 Ljubiša Vasić (26) ugušio je u noći između četvrtka i petka nevjenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23) dok je u susednoj prostoriji spavao njihov dvogodišnji sin.
ubistvo zlata 33
Nakon što je Zlatu ugušio jastukom, Ljubiša je otišao u dvorište svojih roditelja, u naselju Marko Orlović, gdje je pokušao da se objesi.

On je u četvrtak izašao iz istražnog zatvora u Kruševcu, u kojem je bio zbog sumnje da je izvršio više krađa i razbojništava.

– Došao je kod nas u kuću, ali je bio uzdržan i nije mnogo pričao. U neko doba Zlata je uzela laptop i njih dvoje su otišli u spavaću sobu da gledaju film. Ja sam, sa šestoro unučadi i snajom, ostala u dnevnoj sobi gdje smo razmjestili krevete da spavamo. Brzo sam zaspala, a probudili su me oko tri sata kum Zdravko i dvojica policajaca koji su mi rekli da je Ljubiša zadavio Zlatu – kroz suze, jecajući, prisjeća se tragične noći Lidija Mitrović, Zlatina majka.

Lidija kaže da je preko ramena policajaca vidjela ćerkin leš na krevetu. Ležala je na boku kao da spava. Nakon toga se onesvjestila.

– Ljubiša je bio mnogo ljubomoran jer je često, zbog krađa, bio u zatvoru, a moja ćerka je bila mnogo lijepa. Dok su bili u Njemačkoj, stalno ju je tukao. Udarao je gdje stigne. Zbog batina je jedno dijete rodila mrtvo. Ćerkica im je umrla sa devet mjeseci. I mene je napadao i udarao. Prije pet dana, dok je još bio u zatvoru, njegova familija je došla ispred naše kuće i prijetila nam: „Ljubiša će sve da vas pobije!“ Prije dvadeset dana su je istjerali iz kuće – priča Lidija, pokazujući jastuk kojim je Ljubiša ugušio Zlatu i natpis na zidu „ubio sam kurvu“ ispisan karminom.

Ubistvo se dogodilo oko ponoći. Ljubiša je nakon zločina mirno išetao iz kuće i otišao do dvorišta svojih roditelja, udaljenog pedesetak metara od mjesta ubistva.

– Popeo se na sprat i pokucao na vrata. Majka Mihona je otvorila, a on je rekao: „Majko, ubio sam Zlatu! Došao sam da se oprostim jer ću da se obesim!“. Onda je majku poljubio u ruku i otišao iza kuće. Počele smo da kukamo i dozivamo oca i braću – kaže Stefana Vasić (17), Ljubišina mlađa sestra.

Nekoliko minuta kasnije, na majčin poziv, braća su našla Ljubišu iza kuće, u šupi, kako visi na konopcu.

– Krv mu je išla iz nosa i ušiju. Položili smo ga na sunđer i pozvali policiju i Hitnu pomoć. Još dok je bio u zatvoru, najavljivao je da će da se ubije jer nije mogao da izdrži da ga vara. Znao je sa kim je sve išla. Žao mi je unučeta koje će sada da ostane samo. I Zlate mi je žao, iako nas nije mnogo poštovala. Svašta je pisala za nas na Fejsbuku. Bili su zajedno osam, devet godina. Za sve je kriva ljubomora – objašnjava Slavoljub Vasić, Ljubišin otac.

Ljubiša bio ljubomoran

U naselju Marko Orlović kažu da se tragedija mogla naslutiti jer je Ljubiša bio veoma ljubomoran na svoju preljepu suprugu, a mnogo vremena je provodio iza rešetaka.

– Uglavnom je krao, ali se priča da je u Njemačkoj počinio i neka ozbiljnija krivična djela, možda čak i ubistva. Ima je sigurno više od 50 krađa. Kada ih isteraju iz Njemačke, oni dođu ovde pa se opet vrate tamo – pričaju komšije.

Ljubiša bi trebalo da bude saslušan danas nakon čega će mu, najvjerovatnije, biti određen pritvor do 30 dana.

Prva žena žrtva nasilja u 2016.

Zlata Nikolić je prva žrtva partnera u ovoj godini. Protekla godina biće upamćena po crnom bilansu, jer je čak 35 žena stradalo od ruku svojih vjenčanih i nevjenčanih partnera, sinova, ćerki… U porodičnom nasilju ubijene su i tri bebe.

Godina je počela pokušajem ubistva žene na njenom radnom mjestu, u Policijskoj stanici Bogatić! Policajac Miloš Tadić, poslije radnog vremena, 8. januara, ušao je u prostoriju za registaciju vozilu i pucao u bivšu suprugu Milicu Kostić, takođe zaposlenu u MUP-u. Ranio je Milicu i još dvoje kolega.

Ad

You might also like

Komentariši