Ubio dvije djevojke na pješačkom pa pobjegao u Srbiju

Sarajevo — Sanjin Sefić, osumnjičen da je svojim vozilom u Sarajevu usmrtio dvije djevojke, pobjegao je iz BiH i prešao u Srbiju. U Sarajevu protest na mjestu nesreće.

1967557295565065b9c4d44461317461_v4_big

Intenzivna potraga za njim je u toku, a građani Sarajeva zbog ubistva djevojaka protestuju na mjestu na kojem su one stradale.

Načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović saopštio je da je Sefić prešao granicu BiH i Srbije u utorak oko 6.30 i uputio se u nepoznatom pravcu.

Navedeno je da je u Srbiju prešao na graničnom prelazu Uvac.

U saobraćajnoj nesreći u ponedeljak uveče život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna, studentkinje Filozofskog fakulteta.

One su u 21.40 prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je automobilom, koji se kretao 100 kilometara na sat, udario Sefić, odranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na licu mjestu, dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških tjelesnih povreda.

Sefić je pobjegao sa mjesta nesreće.

Građani Sarajeva i večeras su organizovali mirne proteste ispred Vlade Kantona Sarajevo i Zemaljskog muzeja, tražeći ostavke nadležnih.

Nekoliko stotina građana zbog toga okupilo ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu kako bi odali počast dvema djevojkama koje su protekle noći poginule na tom mestu u stravičnom udesu.

Ispred Muzeja najviše je mladih, a broj građana se konstantno povećava. Okupljanje obezbeđuje policija i saobraćaj na glavnoj saobraćajnici je zatvoren.

Građani tvrde da policija i nadležni organi ne reaguju na večernje i noćne trke automobilima po gradu, koje ozbiljno ugrožavaju bezbjednost građana.

Mirnim protestima i paljenjem svijeća, građani su takođe željeli da ukažu da je neophodna bolja zaštita svih građana Sarajeva i da podsijete na učestale bezbednosne probleme u Sarajevu, prenosi Fena.