U Zagrebu protest “izdajnika”: Ostavka! Ostavka!

U Zagrebu je na Markovom trgu u 18.30 sati počeo protest “izdajnika” u organizaciji Radničke fronte. Trg je bio gotovo u potpunosti ispunjen ljudima, a organizatori navode da se pretestu odazvalo hiljadu ljudi.

zg

Organizatori su naveli da se trgom ori pesma, a između ostalih, učesnici su otpjevali i pesmu “Kad bi svi ljudi na svijetu”.

Miljenka Ćurković iz Radničkog fronta poručila je da su okupljeni “priznali” da su izdajnici zato što ne žele da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko određuje šta smije da se govori u javnosti.

Ona je zatim navela da “izdajnici” ne smatraju da profesionalni “branitelji” mogu da određuju šta će ko misliti i govoriti; misle da HDZ nije “stvorio Hrvatsku” (“slučajno” baš u isto vrijeme kad su se raspali i ŠSR i Čehoslovačka), nego opljačkao Hrvatsku, zato što misle da Franjo Tuđman nije bio “otac domovine” nego autokrata, ksenofob i rodonačelnik ideje o “200 bogatih porodica” i slično.

Ćurković je dodala i da ne misle da su mržnja prema drugima i drugačijima nešto pozitivno, da je različitost loša, niti da ikoga treba mrzeti zato što je stranac, Srbin, musliman, LGBT, levičar, Jugosloven ili ateista, ali i da ne žele da simpatizeri NDH budu ministri kulture.

“Nemojte da zaborave”, poručuju iz Radničkog fronta, “ovo što se događa trenutno kod nas, uspon neofašizma i desnog autoritarizma je trend u velikom dijelu Evrope. Od Orbana u Mađarskoj i Kačinjskog u Poljskoj, preko Pegide u Njemačkoj, Nacionalnog fronta u Francuskoj, Zlatne zore u Grčkoj pa sve do vlasti u Ukrajini. Ne dopustimo da se to dogodi i kod nas! Jedan Drugi svjetski rat je bio i previše”.

tanjug