NovostiRS/BiH

U vikendici napravio laboratoriju za proizvodnju kanabisa

0

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP USK pronašli su danas u bihaćkom naselju Amidžići laboratorij za kontrolisanu proizvodnju kanabisa, te tom prilikom uhapsili jednu osobu.

Nakon saznanja da se u bihaćkom naselju Amidžići, u delu gde se nalaze vikendice, nalazi i objekat u kojem se vrši nelegalna proizvodnja opojnih droga, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP USK su, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Bihaću, izvršili pretres spornog objekta i potvrdili prethodna saznanja.

– Izvršen je pretres vikendice i njenih pratećih prostorija u vlasništvu H. P. (43) iz Bihaća, a tom prilikom je u pratećem objektu pronađena laboratorija za proizvodnju kanabisa – kazala je za Klix.ba Snežana Galić, portparol MUP USK.

Na adresi stanovanja navedene osobe pronađena je i jedna modifikovana poluautomatska puška PAP M-59/66 kalibra 7,62 milimetra, te više komada metaka za puške čija nabavka i posedovanje građanima nisu dozvoljeni.

Zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP USK uhapsili 43-godišnjeg H. P. iz Bihaća, koji je vlasnik spornih objekata.

U toku je daljnja kriminalistička istraga u ovom predmetu, a H. P. će uz izveštaj o izvršenom krivičnom delu biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću.

Izvor: Klix.ba

Prepoznajete li osobu sa fotografije? Ukrao novčanik, pa sa bankomata podigao 1.000 KM

Previous article

Potresna priča o Stojanovićima sa Kosova o kojima brine 17-godišnji dečak (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti