MagazinZanimljivosti

U Trebinju pijetao počeo da nosi jaja

0

U domaćinstvu Ranka i Zore Boljanović u trebinjskom naselju Hrupjela pijetao je počeo da nosi jaja neobičnih oblika, različite veličine i boje. Ranko Boljanović kaže da je pijevca starog godinu dana kupio prije šest mjeseci u Ljubinju i da je nakon nekog vremena primijetio da se čudno ponaša.

20160513211407_369413

“Do pola dana je bio muško, a drugi dio dana žensko”, rekao je Srni Boljanović, koji dodaje da je pijetao ujutro vrlo nemiran i kokodače kao kokoška, a poslijepodne kukuriče i šepuri se po dvorištu. On kaže da su za prvo pijetlovo jaje mislili da je od koke, iako je bilo neobičnog, duguljastog oblika. Da pijevac nije “pravo muško” Ranko i njegova supruga primijetili su kada su vidjeli da liježe u kokošije gnijezdo.

“Vidjeli smo da liježe u jedno udubljenje u kokošinjcu. Kada bi legao udubljenje bi bilo prazno, a kada pijevac ode ostane jaje”, kaže Ranko i navodi da pijetao jaja ne nosi često, te prođe i po 10-15 dana dok ne snese drugo. Boljanovići kažu da jaja nemaju žumance, a prilikom kuvanja bjelanca budu normalna.

“Ne konzumiramo ih u ishrani, dok se ne utvrdi o čemu je riječ”, kažu Boljanovići. Ranko ističe da njegov pijevac živi “moderan život” i da ga koke ne interesuju mnogo, te da je već postao atrakcija za cijeli grad, ali se nada da mu koke neće početi kukurikati.   Galerija

srna

Đoković-Nadal po 49. put – nova pobjeda za Srbina

Previous article

Kosovo primljeno u FIFA!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin