U stravičnoj nesreći kod Doboja poginuli otac, majka i kćerka

Stravične slike jutros su stigle sa pružnog prelaza u Grabovici kod Doboja. U sudaru voza i automobila, na licu mjesta poginuli su supružnici Slavica i Zlatko Đedovac, njhova starija ćerka Kristina podlegla je povredama u dobojskoj bolnici, a mlađoj se ljekari bore za život.

Ona je sa povredama glave i grudnog koša u stanju duboke kome smještena u Klinički centar Banjaluka, a sve prognoze su neizvjesne.

Djevojke su navodno bile u Doboju na proslavi rođendana, a roditelji su otišli po njih. Mašinovođa je, kažu u Željeznicama, primjetio vozilo, signalizirao i kočio, ali je automobil ostao na prelazu.

“Za volanom je bila, tako smo zatekli, supruga Slavica, vozilo se nije pomjeralo, da li je stalo tu, šta je bilo, najvjerovatnije da je neopreznost vozača, ali vidjećemo dalje”, rekao je Neđo Đurić, tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Nakon što je udario u auto, voz ga je gurao još nekoliko stotina metara. Ostaci smrskanog vozila vidljivi su duž pruge.

Udes se dogodio jutros oko četiri časa. Mještani kažu da nije prvi put da broje stradale na ovom prelazu.

Za nesreću su, pričaju, saznali čim se razdanilo. Svi su u nevjerici. Porodicu poznaju, a udesima su i prečesto svjedoci.

“Nismo blizu al dobri smo, družimo se, ne znam šta bih vam rekla, katastrofa”, kaže Jelena Lazić.

“Vidljivost je jako loša, ova zgrada tu dosta ometa, brzo se i vozi, takav dio pruge gdje je brzina takva”, ističe Mile Dejanović.

Teretni voz saobraćao je na liniji Omarska-Zenica. Prelaz je, navode Željeznice, obezbijeđen Andrejevim krstom i saobraćajno-signalnim znakovima, a u krvi mašinovođe nije nađen alkohol. Saobraćaj na dijelu pruge na kojem se dogodio udes bio je u prekidu do pola devet.

atv