U Srbiji uhapšen Sanjin Sefić

Sanjin Sefić (25), osumnjičen da je pregazio dvije studentkinje u Sarajevu, uhapšen je i u rukama je srpske policije, izjavio je sinoć ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

sefic

On je naveo da će Sefić biti procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

– Bit ćemo u kontaktu sa kolegama iz BiH kako bi što brže okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji način ogriješe o zakon neće moći da nađu utočište u Srbiji – naveo je Stefanović.

Sefić je u ponedjeljak naveče ispred Istorijskog muzeja u Sarajevu pregazio studentKINJE Editu Malkoč iz Bosanske Krupe i Selmu Agić iz Bugojna. On ih je Golfom 6 pokosio na pješačkom prelazu, prošavši prethodno na crveno svjetlo i jureći više od 100 km/h!

Selma je preminula na licu mjesta, dok je Edita izgubila bitku za život u bolnici, uprkos višesatnim pokušajima i naporima ljekara da je spase.

Nakon što je prouzrokovao stravičnu nesreću, Sefić je pobjegao sa lica mjesta, da bi ubrzo nakon toga prešao srbijansku granicu..

Ranije sinoć, Stefanović je izjavio da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji te zemlje ima prebivalište ili boravište.

– Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima – rekao je Stefanović.

avaz