PrnjavorVijesti

U Prnjavoru i Sanskom Mostu oduzeti duhan i naočale u vrijednosti od 28.300 KM

0
Prilikom operativnog postupanja ovlaštenih službenika Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UIO iz Banja Luke, na području opštine Sanski Most utvrđeno je da vlasnik jedne trgovinske radnje inicijala S.A. vrši prometovanje akcizne robe koja nije obilježena akciznim markicama UIO. Tom prilikom je pronađen i privremeno oduzet rezani duhan u vrijednosti od 3.600 KM.
Na području iste opštine službenci UIO otkrili su da odgovorna osoba u jednom pravnom licu inicijala A.H. vrši prodaju sunčanih i dioptrijskih naočala za koje ne postoji dokumentacije o provedenom carinskom postupku uvoza ove robe u BiH. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 9.700 KM.

Postupajući po informaciji MUP RS-PS Prnjavor, službenici UIO su kod fizičkog lica inicijala M.S. pronašli i oduzeli određenu količinu rezanog duhana u vrijednosti od 15.000 KM. Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu, niti je rezani duhan bio obilježen akciznim markicama UIO, te je pronađena količina rezanog duhana privremeno oduzeta.

Protiv počinioca opisane nezakonitosti bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Prnjavor: Bazeni pretrpani posjetiocima

Previous article

Aerodrom u Banjaluci spreman za slijetanje irskih aviona

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor