U PREKIDU SAOBRAĆAJ NA PRAVCIMA PRNJAVOR-SRBAC I BANJALUKA-KARANOVAC

Zbog vode na kolovozu, u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Srbac u mjestu Donja Ilova i Banjaluka-Karanovac u mjestu Jagare, u Ulici Sime Ilije Partala, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza Republike Srpske.


Zbog izlivanja vode otežano se saobraća i na regionalnom putu Srbac-Drugovići.

Od 6.00 časova normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Ratkovac, dok se jednom trakom saobraća na dionici puta Klašnice-Dovići-Drugovići.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj jutros se saobraća usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, zbog slabog snijega u višim i kiše u nižim predjelima.

Dodatan oprez savjetuje se u kotlinama i duž riječnih tokova, zbog mjestimične magle, naročito na području Foče gdje je vidljivost smanjena na 50 do 100 metara, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog učestalih odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Srna