U POSLJEDNJI ČAS: Donešena odluka da se uradi obdukcija na tijelima majke i sina koji su pronađeni mrtvi

Leševi majke i sina – Angeline (81) i Živorada (52) Tufegdžića – pronađeni su u četvrtak popodne u svojoj porodičnoj kući u Lozoviku nadomak Velike Plane.

Utvrđeno je da su preminuli još prošle nedelje! Prvi rezultati istrage pokazuju da je Živorad najverovatnije umro od infarkta, a da je nemoćna Angelina ubrzo umrla od smrzavanja, jer nije bila u stanju da ugreje kuću, niti da pozove pomoć.

Komšija ih alarmirao

Tužilaštvo je ipak naložilo obdukciju tela kako bi se otklonila svaka sumnja da ih je neko ubio. Tragedija je otkrivena nakon što je komšija Tufegdžića javio Živoradovoj sestri Mirjani da ih nije video poslednjih pet dana.

Nije odneo dokumenta za pomoć

Prema nezvaničnim saznanjima, pokojnim Tufegdžićima pomoć je nudi i Centar za socijalni rad od koga su jednom dobili jednokratnu pomoć od 11.000 dinara. Međutim, Živorad posle toga nije otišao da reguliše svu potrebnu dokumentaciju bez koje nisu mogli da uđu u sistem socijalne zaštite.

– Ja sam dolazila kod majke i brata pre ovog snega, ali posle nisam mogla, jer je bio mraz i poledica. U četvratk oko 15 sati pozvao me komšija i rekao da nije video Živorada pet dana. Našao ih je mrtve moj muž. Lekari su nam rekli da izgleda kao da su umrli od zime – kaže Mirjana koja živi u centru sela.

Majka i sin pronađeni su u odvojenim sobama. Angelina je bila u krevetu u jednoj sobi, pokrivena, a Živorad u drugoj, u poluležećem položaju. Delovalo je kao da je krenuo da ustane, pa iznenada umro, što ukazuje na to da je umro od srca, a ne od hladnoće. Sahrana je potom odložena, jer je u poslednjem času donesena odluka da bude urađena obdukcija.

– Na telima nije bilo nikakvih povreda, niti tragova nasilne smrti. Ipak, u dogovoru sa policijom doneta je odluka da se uradi obdukcija kako bi se rasvetlile sve okolnosti ovog neuobičajneog događaja – potvrđuje naš izvor blizak istrazi.

Rođaci Tufegdžića ispričali su nam da u kući nisu zatekli ni drva ni hranu, iako je u dvorištu bilo drva koja je trebalo iscepati. Živoradova mlađa sestra Dragana kaže da je Angelina bila teško pokretna, a da je brat bio zdrav, ali nezaposlen. Majka i sin nisu imali nikakva primanja i živeli su od danas do sutra.

Sudbina ili nemarnost

tužna baka

Živoradova mlađa sestra Dragana, koja živi u susednom selu, kaže da je majku poslednji put videla pre mesec dana, na Svetog Nikolu, kada je bila kod sestre na slavi.

– Svojima sam tada rekla: Moja mater, ako preživi ovu zimu, živeće još 100 godina! Kad oni meni javljaju da mi je umrla majka. Žao mi je i nje, ali je još veća žalost za bratom, on je mlad čovek. Da umre tako iznenada… Da li je to sudbina, da li nemarnost, ne znam – jada se Dragana.

Inače, Angelina i Živorad živeli su u skromnim uslovima u kućici blizu Železničke stanice. Zbog neplaćenih računa isključena im je struja pre više od četiri godine, a usled niskih temperatura smrzle su se cevi, pa nije bilo ni vode. Ipak, imali su šporet, drva je bilo u dvorištu, a objekat nije toliko trošan, što baca sumnju na verziju priče po kojoj su se oboje smrzli.

Izvor: Srbija danas / Informer