Moja kuhinjica

U ovome najčešće griješite kad spremate supu

0

Izbjegnite ove greške i napravite supu koja će biti vaš najveći kulinarski adut.

supa

Vjerovatno vam se desilo da supa ne ispadne baš kao što ste očekivali, a niste svjesni u čemu je problem. Moguće je da ste napravili neku od najčešćih grešaka koje stoje na putu da vaša supa pokupi sve pohvale ukućana i gostiju.

Koristili ste kupovni bujon

Priznaćete da su domaći proizvodi često ukusniji, a vjerovatno i zdraviji. Zašto se onda ne biste potrudili i napravili domaći bujon.

Supa vri umjesto da struji

Ukoliko u receptu piše da supa treba blago da struji ne dozvolite da tečnost vri. Dok supa struji svi sastojci će postepeno ispuštati svoju aromu.

Niste stavili dovoljno bujona

Uživanje u supi podrazumeva tople, sočne zalogaje kašikom. Ne dozvolite da se supa previše kuva i dragocjena tečnost ispari. Zato je bolje da stavite i više bujona nego što je potrebno.

Dodajete testenine ili rižu prerano

Ukoliko ne želite da vam se riža ili testenine raspadnu tokom kuvanja, dodajte ih neposredno pred kraj kuvanja supe. Riži je potrebno 20 minuta da se skuva, a testeninama 10.

Solite prije vremena

Ako dodate so na početku kuvanja može se desiti da presolite supu. Sačekajte da se supa skuva skoro do kraja, probajte je i začinite po ukusu.

Dodajete sve sastojke odjednom

Namirnice se ne kuvaju na isti način i potrebno im je različito vrijeme da bi se skuvale. Mahunarke, sočivo i tvrdo povrće zahtijeva duže kuvanje, pa ih stavite u supu na početku kuvanja. Mekane sastojke dodajte pred kraj pripreme.

Ne kuvate s ljubavlju

Priprema supe zahtijeva mnogo ljubavi i truda. Ukoliko žurite i pripremate bez mnogo volje, može se odraziti i na ukus. Budite strpljivi, pustite da se supa kuva polako i imajte na umu da će svaki zalogaj ukusnog jela ugrijati, zasititi i usrećiti vaše ukućane i goste. b92

Prnjavorski.net obavještenje: Uskoro pogled na Trg srpskih boraca Prnjavor

Previous article

Početak izgradnje “Turskog toka” ovog mjeseca

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.