BANJA LUKA: U narednih 15 dana završava se autobuska stanica na Malti

Na Malti u Banjaluci, između ulica Trive Amelice i Bulevara srpske vojske, počelo je postavljanje završnog sloja asfalta na parkingu i stanici za autobuse javnog prevoza.

БАЊАЛУКА, 2. ФЕБРУАРА /СРНА/ - На простору између улица Триве Амелице и Булевара српске војске, на Малти у Бањалуци почело постављање завршног слоја асфалта на паркингу и станици за аутобусе јавног превоза путника.
БАЊАЛУКА, 2. ФЕБРУАРА /СРНА/ – На простору између улица Триве Амелице и Булевара српске војске, на Малти у Бањалуци почело постављање завршног слоја асфалта на паркингу и станици за аутобусе јавног превоза путника.

Riječ je o novom prostoru za autobuse na prigradskim linijama od Banjaluke ka Dragočaju, Gradini, Ramićima, Potkozarju, Piskavici i Verićima, te na linijama od Banjaluke ka Laktašima, Lamovitoj, Omarskoj, Slatini, Srpcu i Gradišci.

Iz Gradske uprave saopšteno je da bi asfaltiranje trebalo da bude završeno tokom dana, nakon čega slijedi iscrtavanje parking mjesta, montiranje nadstrešnica i stubova rasvjete, te sadnja stabala.

“U zavisnosti od vremenskih uslova, izgradnja terminala trebalo bi da bude završena u narednih 15 dana”, navedeno je u saopštenju.

Okvirna površina koju će zauzeti parking na Malti iznosi 3.500 metara kvadratnih, sa 20 parking mjesta.

Radove na uređenju parking prostora izvodi preduzeće “Kozaraputevi”, a grad je za ovu investiciju izdvojio 295.725 KM.

Terminal za međumjesni saobraćaj sada se nalazi kod “Medicinske elektronike”, a na osnovu provedenih analiza odlučeno je da bude premješten na Maltu.

srna

Ad

You might also like

Komentariši