NovostiRS/BiH

U Mrkonjić Gradu pronašli oružje i vojnu opremu

0
Источно Сарајево - СИПА

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH otkrili su danas oružje i vojnu opremu na području Mrkonjić Grada, tokom pretresa pet objekata koje koriste lica osumnjičena za ratni zločin.

Vezana vijesti:

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su jutros na području Mrkonjić Grada i Prnjavora četiri lica

Источно Сарајево – СИПА

Otkriveni su i privremeno oduzeti dvije automatske puške M70, automatska puška M56, snajperska puška M76, tri puške M48, pištolj M57, pištolj M70, tri ručne bombe, 1.000 komada municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku, saopšteno je iz Sipe.

Pripadnici Sipe, postupajući po naredbi Suda BiH, jutros su na području Mrkonjić Grada i Prnjavora uhapsili četiri lica zbog osnovane sumnje da su počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom na području opštine Donji Vakuf tokom 1995. godine.

Источно Сарајево – СИПА

U toku je privođenje uhapšenih u službene prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Iz Tužilaštva BiH danas je saopšteno da su pripadnici Sipe uhapsili Branka Čigoju, Željka Todića, Sašu Boškića i Milorada Glamočaka koji su osumnjičeni da su kao pripadnici Vojske Republike Srpske počinili ratni zločin na području Donjeg Vakufa.

(Srna)

Zadivljujući snimci sa Antarktika upozoravaju na veliku opasnost

Previous article

Vučić: Dalekosežne su posledice Izetbegovićevog intervjua

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti