NovostiRS/BiH

Tužilaštvo BiH: Optužnice zbog silovanja maloletne Srpkinje u Sarajevu 1993. godine

0

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnice protiv pripadnika takozvane Armije BiH Elvira Muminovića, Samira Kešmera i Mirsada Menzilovića za ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja maloletne devojke srpske nacionalnosti počinjen 1993. godine u Sarajevu.

 
U optužnici se navodi da su ove osobe, u maju 1993. godine, u delu Sarajeva pod kontrolom Armije BiH, nakon što je Muminović na ulici naoružan prišao devojci srpske nacionalnosti te je prisilno zarobio u jednom stambenom objektu, počinili višestruko mučenje, zlostavljanje i premlaćivanje maloletne žrtve.

Nad njom su sva trojica počinili silovanje i seksualno zlostavljanje nanevši žrtvi teške fizičke i psihičke ozlede, te trajne posledice zlostavljanja koje i danas oseća, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se terete da su kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata, upotrebom sile i pretnjom za život i telo, prisilili drugo lice na seksualni odnos, silovanje, čime su počinili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH.

Izvor: Srna

TRAVNIČANIN SE 20 GODINA BAVI OVČARSTVOM „Ljudi uzimaju na veresiju, a država traži svoj dio“

Previous article

Danas slavimo sveca, zbog koga jednu važnu stvar morate da obučete djeci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti