NovostiSvijet

Turska objavila oglas u novinama: Srbi, hvala vam što niste podržali puč!

0

U beogradskoj “Politici” izašao je oglas u kojem se turska ambasada u Beogradu zahvaljuje Srbiji jer je odmah nakon pokušaja državnog udara u Turskoj stala uz turski narod i demokratiju.

U oglasu, objavljenom na čitavoj stranici, napominje se da je prije tačno godinu dana, 15. jula 2016. godine, turski narod osujetio pokušaj državnog udara koji su organizovali članovi terorističke organizacije Fetulaha Gulana, infiltrirani u oružane snage i druge javne ustanove.

U tekstu sa naslovom “Dok slavimo pobjedu demokratije, s poštovanjem se sjećamo žrtava, koje su pale 15. jula”, navodi se da je “ono što se desilo bio najstrašniji teroristički napad u istoriji Turske, kakav do sada nije viđen”.

Podsjeća se da je poginulo 250 državljana Turske, a više od 2.000 ranjeno, ali da je turski narod bio jedinstven i hrabro se suprotstavio pučistima, stao ispred tenkova kao živi štit, da bi spriječio zauzimanje javnih ustanova.

“Turski narod je stavio do znanja da neće dozvoliti nedemokratske intervencije, da neće dopustiti da naoružane grupe kreiraju budućnost Turske, već volja naroda”, navodi se u oglasu.

(Srna)

Berdih oduševio: Ovako je češki teniser pružio podršku povrijeđenom Đokoviću

Previous article

Grad u kojem je lakše naći djevojku, nego posao!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti