BalkanNovosti

Turiste u Herceg Novom dočekale suve česme i radovi na šetalištu

0

Herceg Novi privukao je ove godine nešto više gostija u odnosu na lane, međutim, njih je dočekao grad bez vode i radovi na šetalištu.

herceg-novi

Herceg Novi sredinom juna bilježi za dva odsto više prijavljenih gostiju nego lane u isto vrijeme, pa u gradu trenutno boravi 5.999 turista, javili su iz lokalne Turističke organizacije.

Svi oni koji ostaju do 20. juna moraće da se naviknu na 20-časovni prekid u snadbijevanju vodom, a restrikcije traju od 1. juna zbog ugradnje turbina na Hidroelektrani Plat.

Prema podacima TO, u Herceg Novom boravi najviše stranaca, njih 4.377, dok je domaćih 1.622. Većina gostiju je izabrala smještaj u domaćinstvima i to preko 4.000 posjetilaca.

Ipak, goste više neće buditi građevinske mašine, jer počinje zabrana izvođenja građevinskih radova u prvoj zoni, koja traje do 15. septembra, a u drugoj i trećoj zoni radovi će biti zabranjeni od 1.jula do 31. avgusta.

Kako prenosi radio Jadran, ovih dana je vidljivo vraćanje šetališta i obale u prvobitno stanje, nakon što je prekinuta gradnja kanalizacionog kolektora, pa se očekuje da sve, kako su se i obavezali proizvođači Ćeltikćoglua, da će sve srediti do 25. juna.

Sanacija šetališta započela je od tvrđave Forte Mare do Meljina, a ujedno se obnavljaju i oni dijelovi javne rasvjete koji su oštećeni, a lokalna javna preduzeća Vodovod, Čistoća i Stambeno komunalno još imaju dosta posla da uklone nedostatke na plažama koje nisu zakupljene na saobraćajnicama i javnim površinama. b92

Morsiju smrtna kazna zbog masovnog bjekstva iz zatvora

Previous article

PRNJAVOR: Štrajk upozorenja na ergeli “Vučijak”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan