Tuča u restoranu u Banjaluci: Kuvajćani prevrtali inventar pa dobili batine

Tri državljanina Kuvajta privedeni su danas, jer su pijani isprevrtali inventar u restoranu “Rojal plaza”, koji se nalazi u okviru hotela “Palas” u centru Banjaluke, nakon čega je došlo do naguravanja i tuče sa osobljem restorana i Goranom Ćulumom (72) iz Banjaluke, koji je takođe priveden.

rojal-plaza-banjaluka

Kako saznaje Press, cijeli slučaj odigrao se u srijedu oko 10 sati, a osim Ćuluma, policija je privela Kuvajćane Abdulrahema Alrashidija (44), Lojermagida Alrashidija (26) i Naufa Alrashidija (41), koji su u tuči izvukli deblji kraj pa im je u Domu zdravlja u Banjaluci ukazana ljekarska pomoć.

– Policiji je prijavljeno da su tri strana državljanina u restoranu “Rojal plaza” narušavali javni red i mir bezobzirnim ponašanjem, kao i da su fizički napali osoblje restorana. Došlo je do tuče i naguravanja, a potom se u sukob umiješao jedan Banjalučanin, koji je fizički nasrnuo na trojicu stranaca. Svi su pozvani na ispitivanje u Policijsku stanicu Centar, a o svemu je obaviještena i banjalučka kancelarija Službe za poslove sa strancima. Protiv svih učesnika biće sprovedene zakonom propisane mjere, a okolnosti tuče još utvrđujemo – rekla je portparolka CJB Banjaluka, Marija Markanović.

Nezvanično se saznaje da su pijani Kuvajćani izazvali incident kada su počeli da prevrću inventar u restoranu. Osoblje je uspjelo da ih otjera u hodnik, a onda se u sukob umiješao Ćulum i nasrnuo na turiste. Iako je bilo jutro, u policiji saznajemo da je Abdulrahem Alrashidi od alkohola jedva stajao na nogama i po dolasku u policiju mu je pozlilo, zbog čega je prevezen do Službe hitne medicinske pomoći.

pressrs

Ad

You might also like

Komentariši