TRKA U PRNjAVORU – AMELA TERZIĆ PROTUTNjALA KROZ „KESTENGRAD“ /FOTO/

Srpska reprezentativka Amela Terzić ubjedljivo je trijumfovala u petak 31 marta na Međunarodnoj uličnoj atletskoj trci u Prnjavoru.Stazu dugu 3.000 metara pretrčala je za 11,52 minuta,ostavljajući iza sebe Mađaricu Zitu Kačer za 21 sekundu.Treća kroz cilj prošla je Tamara Mićević iz Užica,dok je BH olimpijka, Lusija Kimani osvojila četvrto mjesto,sa vremenom 13,03 minuta.

-Nalazim se u punom trenažnom procesu,pa sam ovdje doputovala sa namjerom da trijumfujem.Cijelom trkom držala sam tempo,sa velikom prednošću nad rivalkama ,pa je uspjeh,kakav sam imala i prošle godine u ovom gradu,potpuno zaslužen,rekla je Terzićeva.

Iznenađenjem je obilježena trka seniora na 5.000 metara.Prvi kroz cilj prošao je 23.ogodišnji BH reprezentativac Osman Junuzović iz Doboj Istoka,koji je vodio žestoku borbu sa najozbiljnijim rivalom,Žoelom Mainom Mvangijem iz Kenije,koji je u Prnjavoru trijumfovao 2014.godine.

-Od starta smo bili na kratkom rastojanju.Rival iz Kenije je često mijenjao ritam,pokušavajući da me zbuni,ali sam već sredinom trke osjetio da bi mogao da ga ugrozim.Prednost je na kraju iznosila čak deset sekundi u moju korist,pa mi je ovo jedna od najdražih pobjeda,rekao je Junuzović,koga već ove subote čeka novi nastup.

Na kvalitetno uređenoj stazi u centru Prnjavora održano je ukupno 16 trka za sve starosne kategorije,u kojima je nastupalo više od hiljadu atletičara.

-Prnjavor postaje svojevrsni fenomen u uličnim trkama,pa je i zlatna zvjezdica Svjetske atletske federacije,stigla u pravu sredinu,rekao je Borislav Đurđević,predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske.

Predsjednik Organizacionog odbora Željko Petrović uživao je s pokrićem, u čestitkama koje su mu stizale od brojnih gostiju iz svijeta atletike.

Trke osnovaca i srednjoškolaca imale su i humanitarni karakter,jer su učesnici kupovali startni broj,vrijedan dvije marke,a novac prikupljen na ovaj način biće uplaćen za Udruženje roditelja djece sa malignim oboljenjima u Banjaluci.Takmičenje je pratila i predsjenjdnica Udruženja,Dijana Berić.

Od prnjavorskih predstavnika najbolje ostvarenje imao je član AK Prnjavor,Nikola Petrović,koji je trijumfovao u trci juniora.

Na otvaranju takmičenja govorili su predsjednik Skupštine opštine,Željko Simić i načelnik opštine,Darko Tomaš,koji takođe nisu krili ponos ugledom jedne od najjačih godišnjih sportskih priredbi na području naše opštine.

FOTO: Aleksandar Atić

prnjavorlive.info