MagazinŽivot i stil

Trendi, apstraktno i toplo: Pletivo je uvijek u modi!

0

Trendi, apstraktno i grije! Pletivo je ponovo našlo svoj put ka visokoj modi. Ove sezone ne morate da žrtvujete ljepotu za toplotu!

Koliko puta ste se namrštili na džemper koji vam je isplela baka? Ili ste prevrnuli očima kada vam je dala savjet da zimi nosite masivne vunene kape? Vodeći svjetski dizajneri ipak su odlučili da ove sezone poslušaju svoje bake i ubace pleteninu na modne piste (i u naše plakare).

Osim klasičnih komada poput džempera, kapa i rukavica, ove sezone imali smo prilike da vidimo i nešto kreativnije komade. Dizajneri su definitivno otišli korak dalje što se pletenine tiče, od pobjednika Project Runwaya, Christiana Siriana, do Chanela. Top koji izgleda kao obmotani oversized šal, skijaški džemperi u svakodnevnom oblačenju uz PVC suknjice, pončo poput planinskog ćebeta? Što da ne. Kreativno i prije svega – toplo. Chanel nam je dokazao da rukavi mogu da se nose i oko vrata, kao šal – još jedan sloj zaštite od hladnoće.

Vunene čarape na sandale? Odličan način da svoje omiljene ljetnje cipele nosite i kad je napolju minus. Aplaudiramo svim dizajnerima koji imaju hrabrosti da izađu iz okvira i kreiraju nešto što do sad nismo imali prilike da vidimo. Ali, da li ste znali kako je vuna odlična i za tople ljetnje dane?

Ovaj kvalitetan materijal stvara barijeru koja ne dozvoljava da nam toplota napušta tijelo. Ipak, isto tako ne dopušta ni da nam toplota (ili hladnoća) dospije do kože, stoga je jedan od rijetkih materijala koji je idealan za svaku temperaturu.

Naravno, ovo je slučaj samo sa komadima koji su 100 odsto vuneni pa zato uvijek treba provjeriti na deklaraciji šta kupujete. Jesenje kolekcije donijele su nam srušene granice među sezonskim modelima – čista primjena mix&mach principa!

Ovom prilikom dizajnerima zadajemo domaći zadatak da iskoriste vunu i u ljetnjim kolekcijama za sljedeću sezonu!

Izvor: elle.rs

Čaša vode možete otkriti koliko je vaša kosa zdrava

Previous article

Knjige koje svaka žena treba da pročita

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin