MagazinZanimljivosti

Traži da na robiju zajedno sa njim ide i njegova stoka

0

Poljoprivrednik Bojan Radovanović (37), iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vrijeme izdržavanja kazne stoku koju posjeduje smjesti u zatvorsku ekonomiju.

Na izdržavanje kazne od 40 dana zatvora Radovanović bi trebalo da krene 23. maja, a u pismu navodi da bi u zatvorskoj ekonomiji mogao da brine o svojim kravama, svinjama i kokoškama i da bi sve proizvode poklonio zatvoru.

“Živim sa starom i bolesnom majkom o kojoj će se dok sam u zatvoru brinuti rođak iz Kuršumlije, ali ne znam šta ću sa stokom”, navodi u pismu Radovanović, koji, u razgovoru za “Novosti”, kaže da nije mogao da se nagodi s prekršajnim sudom, odnosno da novčanu kaznu zamijeni za nanogvicu.

Kako nezvanično saznajemo u kuršumlijskoj policiji, Radovanoviću je poslednjih godina izrečeno više od deset kazni za saobraćajne prekršaje zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod zabranom, a jednu od kazni je zaradio i zbog vožnje neregistrovane traktorske prikolice.

Pismo koje je uputio prokupačkom zatvoru s nesvakidašnjom molbom, prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, Upravi za izvršenje krivičnih sankcija još nije stiglo, tako da je neizvijestan i odgovor nadležnih. Iz dosadašnje prakse, osobe koje iz opravdanih razloga ne mogu u predviđenom vremenskom peridodu da služe zatvorsku kaznu mogu da traže njeno odlaganje, ili pak pomilovanje od predsjednika Republike.

novosti

Arsenića prijavljuju Tužilaštvu: Terete ga da je udario djevojčicu, pa pobjegao

Previous article

Osiguran prijenos svih utakmica Mundijala u Rusiji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin