Tramp odlučan: Dosta je, ovo će biti velika nedjelja

od prnjavorski 0

Američki predsjednik Donald Tramp predviđa da će ovo biti “velika nedjelja”, a povodom predstavljanja infrastrukturnog plana njegove administracije.

Poslije “tako glupog trošenja 7.000 milijardi dolara na Bliskom istoku, sada je vrijeme da počnemo da ulažemo u našu zemlju!”, napisao je Tramp jutros na svom Tviter nalogu, prenosi agencija AP.

Bijela kuća treba da objelodani prijedlog finansijskih podsticaja vrijednih 1,5 biliona dolara za obnovu puteva, autoputeva, luka i aerodroma u periodu od 10 godina.

Plan se zasniva na korišćenju 200 milijardi dolara federalnog novca za podsticanje lokalnih samouprava i saveznih država na ulaganja u projekte.

Tramp će se danas sastati s lokalnim i državnim liderima u Bijeloj kući kako bi razgovarali o tom planu.

Predsjednik SAD je u više navrata krivio “raspadajuće” državne puteve i autoputeve da koče američku ekonomiju u nastojanjima da ostvari svoj puni potencijal.

Mnogi u Vašingtonu smatraju da je Tramp trebalo da počne svoj mandat prije godinu dana s inicijativom za infrastrukturu, koja bi dobila podršku obje partije ili koja bi, u najmanju ruku, spriječila demokrate da se suprotstave jednoj popularnoj političkoj mjeri.

 

This will be a big week for Infrastructure. After so stupidly spending $7 trillion in the Middle East, it is now time to start investing in OUR Country!

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>