NovostiSvijet

Tramp: Amerika više neće biti svetski policajac

0

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da SAD više neće biti svetski policajac, niti će za to trošiti ogroman novac.

„Sve manje želimo da budemo svetski policajac. Decenijama smo trošili ogroman novac za podršku reda u svetu i to ne treba da bude naš prioritet. Mi želimo da zavedemo red kod nas, nameravamo da obnovimo našu zemlju“, rekao je Tramp na konferenciji sa predsednikom Nigerije Muhamedom Buharijem.

Predsednik SAD smatra nedopustivom situaciju sa nuklearnim programom Irana, ali nije naveo da li će Vašington izaći iz zajedničkog sveobuhvatnog plana.

On je dodao da će izlazak SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom biti pozitivan signal za Severnu Koreju.

Po njegovim rečima, sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom može da bude održan u demilitarizovanoj zoni ili u Singapuru.

Na pitanje da li će samit zaista biti održan, Tramp je odgovorio: „Da, mislim da hoće“.

On je ponovio da će napustiti pregovore ako se ne budu odvijali kako on bude želeo.

„Kim Džong Un se zasad ponaša otvoreno. Moram da ponovim da je tako bilo do sada. Međutim, on govori da će se rešiti nuklearnog objekta, da neće vršiti istraživanja, neće lansirati balističke rakete, neće vršiti nuklearna testiranja. On to poštuje već dugo vreme, više nego ikad ranije“, rekao je Tramp novinarima, prenosi “Sputnjik”.

tolu ogunlesi

@toluogunlesi

Press Conference has started.
Trump: Today I’m honored to host President Buhari in the Rose Garden. Truly a pleasure. US values Nigeria’s role as a democratic leader in Africa pic.twitter.com/Qjr3mBUJuW

tolu ogunlesi

@toluogunlesi

President Trump: We more and more are not wanting to be the Policeman of the world. President Buhari understands that and is doing a great job. I have great respect for the President. pic.twitter.com/RxpVU442Kq

View image on Twitter

Obilježavanje 23 godine od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije

Previous article

Davor Dragičević: Imenujte sve koji su krivi za Davidovu smrt, interesuju nas imena!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti