Tramp: Amerika je stvorila Islamsku državu

od prnjavorski 0

Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je administracija njegovog prethodnika Baraka Obame stvorila terorističku organizaciju Islamska država.

On je to rekao na konferenciji za novinare, prvoj nakon šest mjeseci, kako bi najavio povlačenje iz biznisa. Tramp je dodao da Rusija može da pomogne SAD u borbi protiv Islamske države, kao i da očekuje da će se sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom dobro slagati. Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih država je i ranije izjavljivao da je Obama zajedno sa Hilari Klinton stvorio pomenutu terorističku organizaciju.

On je nekoliko puta u predizbornoj kampanji naglasio da je Obamina administracija trebalo da obrati pažnju na njegove pozive da SAD preuzmu naftna postrojenja koje kontroliše Islamska država, ali da je umjesto toga dozvolila da ta teroristička grupa raste.

On je takođe tokom kampanje često kritikovao američku politiku na Bliskom istoku, navodeći da je ona od Iraka i Libije napravila “potpuni haos“. Donald Tramp je, osim toga, mnogo puta istakao da “Vašington uništava SAD time što troši previše novca za intervencije na Bliskom istoku, koje ne funkcionišu“. Inauguracija Donalda Trampa obaviće se 20. januara.

nezavisne.com

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>