TRAGIČNA SUDBINA: Majka dječaka stradalog u požaru nedavno izgubila i jednomjesečnu bebu

Izbjeglički kamp u naselju Luka kod Srebrenika danas je zavijen u crno. U požaru koji je izbio danas oko deset časova stradali su Ifeta Okanović (85) i njen trogodišnji unuk u jednoj od kuća u ovom kampu.

Prema nezvaničnim informacijama majka trogodišnjeg dječaka M.S. izašla je nakratko iz kuće, a samo desetak minuta kasnije izbio je požar u kojem su stradali njeni baka i trogodišnji sin. M.S je prije nepuna četiri mjeseca, tragičnim slučajem, izgubila je jednomjesečnu bebu, a sada je ostala i bez trogodišnjeg sina i bake, piše Avaz.ba.

Nakon poziva komšija na lice mjesta, veoma brzo su stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji su ušli u zapaljenu kuću i iz zadimljenih prostorija izvukli napolje staricu i njenog praunuka. Prema izjavama očevidaca, starica je već bila mrtva, a mališan je još davao znakove života.

Vatrogasci su mu pružili vještačko disanje, a zatim su ga povezli prema Domu zdravlja, da bi ga na pola puta predali medicinskoj ekipi Hitne službe koja je sa sanitetom već bila krenula prema mjestu požara. U prostorijama Hitne službe dežurni ljekar je pokušao reanimaciju, ali bezuspješno.

Vatra je zahvatila spužvu i krevet, ali uzroci požara su za sada nepoznati.

Prema informacijama od mještana, na prvom spratu kuće pored nastradale starice i njenog praunuka, živjela je i majka dječaka Meliha Suljić, piše Faktor.ba. Riječ je o porodici s tog područja koja je ranije živjela u jednoj trošnoj kući u veoma teškim uslovima. Prije nekoliko mjeseci doselili su u prvi sprat kuće koja je u naselju Luke izgrađena za potrebe raseljenih osoba.

Prema naređenju dežurnog tužioca, obaviće se i sva neophodna vještačenja, kako bi se utvrdili uzroci požara.

(Avaz/Faktor)