Tragedija u Mostaru: Istraga u toku, nezvanično stradao instruktor i četvoro djece

od prnjavorski 0

Ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Slađan Bevanda izjavio je da se u Mostaru danas dogodila velika tragedija u kojoj je, prema nepotvrđenim informacijama, poginulo pet lica.

Bevanda je istakao da je policija obezbijedila mjesto nesreća, da je prisutan kantonalni tužilac i da se čeka dolazak tužioca Tužilaštva BiH, koji će preuzeti istragu.

On je dodao da je, za sada nemoguće, dati više informacija.

Prema nezvaničnim izvorima, u avionu su bili instruktor i četvoro djece.

mostar avion

Nezvanični izvori navode da je poginulo dijete pilota, dvoje djece radnika Aerodroma Mostar, te još jedno dijete. Nesreća se dogodila na aeromitingu, u naselju Jasenica.

Prema navodima iz policije, za sada nije poznat ni identitet stradalih ni njihova životna dob. Pad aviona prijavili su u 15.50 časova mještani naselja Rodoč.

Uzrok pada aviona nije poznat, u toku je uviđaj, a očekuje se i dolazak predstavnika Agencije za upravljanje vazdušnim saobraćajem BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, pilot aviona bio je Ivan Karačić iz Mostara.

Formiran  istražni tim Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH

Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko posjetio je večeras naselje Jasenica u južnom dijelu Mostara u kojem se desila avionska nesreća. I ne naveo da je po dobijanju informacije o nesreći formiran istražni tim.

“Desila se velika tragedija, u avionu su bila i djeca. Sve istražne jedinice su na terenu. Ja sam sa svojim saradnicima odmah krenuo na mjesto nesreće. Stigla je i državni tužilac Diana Kajmaković”, rekao je Jusko.

Potvrdio da je u nesreći stradalo pet osoba, od toga troje djece.

Jusko je dodao da nema nikakvih informacija da li je let bio regularan i da li su ispoštovane sve procedure, napominjući da bi davanje takvih izjava u ovom trenutku moglo samo ugroziti istragu i dovesti do problema.

(Agencije)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>