NovostiRS/BiH

Tompsonov koncert bez incidenata, krenuo sa “Lijepom našom”

0

Kontroverzni hrvatski pjevač Marko Perković Tompson  otvorio  je koncert u Mostaru himnom države Hrvatske “Lijepa naša”.

Federalni mediji javljaju da se na koncertu na stadionu pod Bijelim Brijegom, koji se održao, uprkos brojnim osudama i pozivima za neodržavanje, okupilo od 5.000 do 8.000 ljudi, a ispred bine  bile su postavljene  prazne stolice sa imenima šestorice haških osuđenika, funkcionera nekadašnje Herceg-Bosne, na čelu sa Jadrankom Prlićem, čiji pomen je publika oduševljeno pozdravila.

Skup je obezbjeđivao  veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Specijalci su bili  raspoređeni oko i unutar stadiona, ali i po cijelom gradu.

Iz bošnjačkih udruženja i političkih stranaka saopštili su da protesta, iako je bio najavljen, nije bilo.

Mostarci su na koncert podrške haškim osuđenicima  odgovorili tako što su u momentu kada je Tompson zapjevao sa Starog mosta u vazduh pustili svijetleće balone koji simbolizuju mir i solidarnost sa svim žrtvama udruženog zločinačkog poduhvata i agresije na Mostar i BiH.

Mostarci su rekli da je pušteno između 111 i 220 balona, aludirajući na broj godina zatvora koje su u Hagu dobili pripadnici šestorke takozvane Herceg-Bosne na čelu sa Jadrankom Prlićem i broja godina zatvorske kazne koju u konačnoj presudi traži Tužilaštvo Haškog tribunala.

Koncert je bio  znak podrške haškoj šestorci Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, koji su 2013. godine, zbog udruženog zločinačkog poduhvata i zločina nad bošnjačkim stanovništvom u periodu od 1992. do 1994. godine, prvostepeno osuđeni na ukupno 111 godina, a sada ih očekuje drugostepena presuda.

Nekadašnje čelnike tzv. Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Haški tribunal osudio je na 111 godina zatvora i čekaju drugostepenu presudu.

(Srna)

DNEVNI HOROSKOP ZA 9. JUN: Strelac će ući u novu vezu, a Ovan u probleme na poslu

Previous article

Pucnjava i navijačka tuča na Novom Beogradu: Policija s kalašnjikovima blokirala kraj, ima ranjenih

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti