BalkanNovosti

Tomislav Nikolić dobio Orden prijateljstva od Vladimira Putina!

0
Kako kaže, izuzetno je ponosan ne samo u svoje ime i u ime svoje porodice, već i u ime svih građana Srbije što ga je ruski predsednik odlikovao za prijateljstvo

Ruski predsednik Vladimir Putin uručio je Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Nikolić je dobio orden za “veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Rusije i Srbije”.

– Svako ko odlikuje razmišlja o onome koga odlikuje, a svako ko je odlikovan razmišlja o tome ko ga je odlikovao – naveo je Nikolić.

Kako kaže, izuzetno je ponosan ne samo u svoje ime i u ime svoje porodice, već i u ime svih građana Srbije što ga je ruski predsednik odlikovao za prijateljstvo.

– Ne možete nijednog građanina Srbije da ubedite da ne postoji večno i trajno prijateljstvo između ruskog i srpskog naroda, između Rusije i Srbije. Trudio sam se kao predsednik da to ne narušim, da se to prijateljstvo podigne na viši nivo i mislim da sam u tome uspeo. Ovo odlikovanje je znak da nisam mnogo pogrešio u odnosima prema Ruskoj federaciji kao predsednik – rekao je Nikolić.

Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Visoko priznanje Nikoliću je dodeljeno na Dan narodnog jedinstva, kojim se u Rusiji obeležavaju događaji iz 1612. godine, kada je narod pod rukovodstvom Kuzme Manjina i Dmitrija Požarskog oslobodio Moskvu od poljskih osvajača.

Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Nikolić se nije kandidovao za drugi predsednički mandat, a nakon toga stupio je na funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

(Telegraf.rs/B92)

Opisala rad na kruzeru: Sve se svodi na seks, laži i prevare!

Previous article

Muškarci, ne nasjedajte na ovih 10 ŽENSKIH LAŽI koje uvek koriste na prvom sastanku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan