PrnjavorVijesti

Tomaš: Boračka zgrada u narednih mjesec dana

0
I na dan krsne slave Prnjavorčani se posebno sjete poginulih boraca. I to njih više od 600 koji su dali život za Republiku Srpsku. Među njima i Pero Rudonjić koji je izgubio dva sina. Kaže teško je svaki dan, a posebno na današnji. Ipak jednu poruku ima za mlade u Republici Srpskoj.

“Težak je meni svaki dan, ja čitam te ploče, želio bi da vi mladi čuvate tu Republiku Srpsku, radi njih, tih poginulih”, istakao je Rudonjić.

Da se poginulih sjećaju i trude da olakšaju život njihovim porodicama tvrdi i prvi čovjek opštine Prnjavor. U narednih mjesec dana, kaže, biće završena boračka zgrada i na taj način biće riješeno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih. A kako kaže veliki je broj vojnika iz Prnjavora koji su poginuli braneći Srpsku.

“Ako taj broj poginulih mjerimo u odnosu na ukupan broj stanovnika onda dođemo da je na hiljadu stanovnika 18 poginulih sugrađana našu slobodu platilo je svojim životima”, naglasio je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Prnjavorčanima je slavu čestitao i predsjednik Srpske. Bila je to prilika i da kaže da će krajem septembra ili početkom oktobra biti puštena dionica auto-puta od Hrvaćana do Prnjavora i s tim će autoput Banjaluka- Doboj biti gotov.

“Republika Srpska će s time imati 120 km auto-puta što govori o tome, jer prije 10 godina nije bilo ni jednog kilometra, u svakom slučaju ne samo ti projekti, ovdje je vidljivo da se svaki dan radi nešto novo”, istakao je Milorad Dodik, predsjenik Republike Srpske.

Sve to trebalo bi da doprinese da Prnjavor postane jedna od najrazvijenijih industrijska zona. Zato se ovoj opštini nadaju da će naredno Preobraženje dočekati u što boljim uslovima.

Obilježavanje krsne slave opštine Prnjavor, počelo je još sinoć i to prolaskom litije, kroz ulice ove opštine, ipak ono što je najvažnije jeste današnji parastos na kome se sjete svih onih koji su dali život za Republiku Srpsku, s obzirom da je Prnjavor jedna od opština iz koje je najviše poginulih.

Završava se auto-put Banjaluka-Doboj

Previous article

PRNJAVOR: Automobil Fiat 500 odlazi u Prnjavor

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor