Tišina prekinuta jecajima: Nikolina Đedovac sahranjena u vjenčanici

Školski drugovi, rodbina i prijatelji okupili su se na mjesnom groblju u selu Stanovi kod Doboja da isprate posmrtne ostatke Nikoline Đedovac (18), koja je u utorak preminula u UKC RS Banjaluka usljed teških povreda zadobijenih u nesreći na pružnom prelazu kod Doboja u kojoj su stradali njeni roditelji i sestra.

Na groblju vlada muk i tišina, čuju se bolni jecaji. Nikolina će biti sahranjena u vjenčanici, kao i njena sestra Kristina. Vjenčanice su im kupile tetke.

Pred početak opela čula se sirena voza koji je dolazio iz Banjaluke. U tom momentu svi na groblju su počeli da se krste.

Mještani sela, koje je zavijeno u crno, kada je na kobnom pružnom prelazu poginula čitava porodica Đedovac, najavljuju nove proteste, kojima ce insistirati na uklanjanju objekata pored pruge i izgradnju sigurnijeg prelaza označenog svjetlosnom signalizacijom.

U stravičnoj sudaru teretnog voza i automobila 12. marta na pružnom prelazu u mjestu Grabovica kod Doboja poginuo je bračni par, Slavica (46) i Zlatan Đedovac (53) iz Stanova, a usljed zadobijenih povreda preminula je njihova ćerka Kristina (17). Dan poslije preminula je i Nikolina Đedovac (18) u UKC RS u Banjaluci.

(Blic.rs)