Tinejdžerku spalili živu jer je odbila bračnu ponudu

Sidra Saukat (18) je bila sama u kući kada je Fajaz Aslam (22), čiju je bračnu ponudu njena porodica odbila, ušao, polio je benzinom i zapalio. Ona je preminula na putu do bolnice.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP
Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Jedna pakistanska tinejdžerka je preminula pošto ju je polio benzinom i zapalio mladić, čiju bračnu ponudu je njena porodica odbila, saopštila je danas policija.

Ovo je drugo brutalno ubistvo u provinciji Pandžab u roku od nekoliko dana, pošto su jednu 17-godišnjakinju i njenog supruga ubili rođaci mlade, jer su se vjenčali protiv njihove volje.

Sidra Saukat (18) je bila sama u kući kada je Fajaz Aslam (22), čiju je bračnu ponudu njena porodica odbila, ušao, polio je benzinom i zapalio, rekao je lokalni policijski zvaničnik Mohamad Akram za AFP. Incident se dogodio u subotu u jednom selu kod grada Toba Tek Sing.

Djevojka je sa teškim opekotinama prebačena u lokalnu bolnicu, a zatim u glavnu, ali je preminula na putu do tamo, dodao je Akram. Mladić je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica.

Još jednu tinejdžerku (17) i njenog supruga (31), ubili su mladin otac, njena dvojica stričeva, djeda i majka u četvrtak uveče u istoj provinciji jer su se vjenčali protiv njihove volje.

(Trakavica.com / Tanjug / Foto-ilustracija)