Tesla sprema novo iznenađenje za sljedeću nedjelju?

Elon Mask je na svojem Twitter profilu objavio Tesla 17. oktobra otkriti novi proizvod. Pomalo neočekivano, pa su se već pojavila brojna nagađanja.

20161010140739_391608

Ako izuzmemo želje brojnih poklonika koji bi od Tesle htjeli štošta, od električnog motocikla do svemirskog broda, postoje i nešto ozbiljnije analize.

Tako Elektrek nagađa da je riječ o novom sistemu autonomne vožnje. Autopilot 2.0 bi trebalo da donese brojna poboljšanja, pa čak i sistem novih prednjih kamera. Ali ipak, pomalo čudno s obzirom da je nedavno odrađena nadogradnja softvera za postojeće korisnike, a koja uključuje brojna poboljšanja svih sistema, pa i Autopilota.

Druga nagađanja idu u smjeru novog Model 3, koji bi mogao ugledati svjetlo dana u izvedbi bližoj konačnoj proizvodnji, sa nešto konkretnijim tehničkim podacima. S druge strane, najzagriženiji poklonici marke vjeruju da se vraća Roadster u novom izdanju.

Mask je ranije najavio da će 28. oktobra predstaviti nove proizvode nastale na osnovu saradnje više kompanija, a ticaće se opreme poput solarnog krova, Powerwal sistema čuvanja električne energije i samog punjača za automobile.

Index.hr

Ad

You might also like

Komentariši