Tesla sprema novo iznenađenje za sljedeću nedjelju?

od prnjavorski 0

Elon Mask je na svojem Twitter profilu objavio Tesla 17. oktobra otkriti novi proizvod. Pomalo neočekivano, pa su se već pojavila brojna nagađanja.

20161010140739_391608

Ako izuzmemo želje brojnih poklonika koji bi od Tesle htjeli štošta, od električnog motocikla do svemirskog broda, postoje i nešto ozbiljnije analize.

Tako Elektrek nagađa da je riječ o novom sistemu autonomne vožnje. Autopilot 2.0 bi trebalo da donese brojna poboljšanja, pa čak i sistem novih prednjih kamera. Ali ipak, pomalo čudno s obzirom da je nedavno odrađena nadogradnja softvera za postojeće korisnike, a koja uključuje brojna poboljšanja svih sistema, pa i Autopilota.

Druga nagađanja idu u smjeru novog Model 3, koji bi mogao ugledati svjetlo dana u izvedbi bližoj konačnoj proizvodnji, sa nešto konkretnijim tehničkim podacima. S druge strane, najzagriženiji poklonici marke vjeruju da se vraća Roadster u novom izdanju.

Mask je ranije najavio da će 28. oktobra predstaviti nove proizvode nastale na osnovu saradnje više kompanija, a ticaće se opreme poput solarnog krova, Powerwal sistema čuvanja električne energije i samog punjača za automobile.

Index.hr

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>