Teška saobraćajna nesreća: Povrijeđena dva sudska policajca i osuđenik

Dvojica sudskih policajaca i osuđenik povređeni su u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak uveče dogodila na magistralnom putu u Omarskoj kod Prijedora.

 Portparol Centra javne bezbednosti Prijedor Zvezdana Alendarević rekla je da se nesreća dogodila oko 20 časova kada su se sudarili automobili „polo“ i „ford konekt“.

– U ovoj nesreći više osoba je povređeno, a posle obavljenih veštačenja biće poznat tačan uzrok nesreće – pojasnila je Alendarevićeva.

Direktor sudske policije RS Željko Dragojević potvrdio je da se nesreća dogodila oko 20.10 časova tokom radnog zadatka.

– Dvojica pripadnika sudske policije vraćali su se iz Velike Kladuše, gde su na graničnom prelazu preuzeli Predraga Stojčića, kojeg su trebali prevesti u KPZ Banjaluka na izdržavanje kazne zatvora od tri meseca – istakao je Dragojević.

Prema njegovim rečima dolaskom u Omarsku oni su se kretali glavnim putem, kada se sa sporednog uključilo drugo vozilo koje im je oduzelo prvenstvo prolaza.

– Od udara naše vozilo je u potpunosti uništeno. Morali su seći lim sa bočne strane vozila, kako bi Stojčića izvukli, jer se nisu mogla otvoriti vrata – rekao je Dragojević i dodao da je najbitnije da u ovoj nesreći niko nije teško povređen.

Stojčić je stari policijski znalac koji je do sada više puta hapšen i odslužio je nekoliko zatvorskih kazni.

Izvor: Blic