Tegeltija: Neusvajanje akciza bruka za BiH, slijede posljedice

od prnjavorski 0

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je danas da je neusvajanje zakona o akcizama bruka za BiH i da će proizvesti posljedice po domaće kompanije i infrastrukturne radove.

“Ovo je politička bruka BiH koja je pokazala da na nivou BiH ne postoje zajedničke institucije i da postoje institucije koje hodaju po svijetu, daju obećanja od Brisela do Vašingtona, a onda kada dođu u Sarajevo nisu u stanju primijeniti nijednu svoju odluku”, istakao je Tegeltija.

On je ocijenio da će se neusvajanje zakona o akcizama odraziti na infrastrukturne radove u BiH jer su tamo i namijenjena ta sredstva.

“Već smo juče vidjeli reakcije pojedinih međunarodnih finansijskih institucija koje su oborile procjenu stope rasta bruto domaćeg proizvoda u BiH jer će izostati javne investicije”, rekao je Tegeltija.

(Srna)

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>