BalkanNovosti

Taksi mafiji smetao ubijeni gazda „Pink taksija“

0

Ubijeni vlasnik „Pink taksija“ Teodor Gaćeša zalagao se za ograničenje broja taksista iako to njemu nije bilo u interesu.

taksista-ubijen-beograd

Gaćeša je bio stub borbe za regulisanje prava taksista, ali mi ćemo svakako nastaviti još jače da radimo na tome, jer to i njemu dugujemo, kažu kolege.

Njegov najbliži saradnik, Aleksandar Bijelić, smatra da ubistvo biznismena nema veze sa borbom za prevlast na taksi tržištu, i da je on bio „stub borbe za regulisanje prava taksista“.

– Te priče da je Gaćeša držao 80 odsto taksi tržišta su potpune gluposti. Zlobne insinuacije ljudi koji nikada neće moći da budu veliki kao on. Gaćeša je bio samo i isključivo posvećen svojoj porodici i „Pink taksiju“ – naglašava Aleksandar Bijelić.

Izjave pojedinih taksista da je Gaćeša držao pod kontrolom 80 odsto taksi udruženja, i to u dužničko-povjerilačkom ropstvu, pokrenuli su i sumnju da je ubijen zbog prevlasti na taksi tržištu.

Međutim, Bijelić ističe da „zasad nema indicija za tako nešto“.

– Vodeći računa o „Pink taksiju“, Gaćeša je vodio računa i o svim taksistima u Srbiji. Njegov doprinos u regulisanju problema taksista i donošenju zakonske regulative je nemjerljiv. Recimo, on kao privatnik se zalagao za ograničenje broja taksista iako to njemu nije bilo u interesu – priča Bijelić.

Kao član radne grupe za unapređenje taksi prevoza, Bijelić tvrdi da se nakon ubistva Gaćeše neće stati u rješavanju problema taksista.

– Gaćeša je svakako bio stub borbe za regulisanje prava taksista, ali mi ćemo svakako nastaviti još jače da radimo na tome jer to i njemu dugujemo – kaže Bijelić. Kako kaže, zlobne su priče i namjere da će se „Pink taksi“ ugasiti.

– „Pink taksi“ je uhodan sistem na kojem je Gaćeša radio 16 godina. To je mašina u kojoj se tačno zna uloga svakog šrafa i mi mu toliko dugujemo da nastavimo tamo gde je on stao. Započeo je nekoliko projekata koje ćemo mi završiti. Prosto, lažne su informacije da će se sada nešto promeniti u našem udruženju – naglašava Bijelić.

Povorka taksista prije sahrane

Teodor Gaćeša biće sahranjen u srijedu na Centralnom groblju, a prije toga organizovaće se u gradu povorka taksista kako bi se odala pošta ubijenom suvlasniku „Pink taksija“.

– Na taj način želimo da se odužimo Gaćeši za sve što je učinio za taksi prevoz. U povorci će pored članova „Pink taksija“ biti i taksisti iz drugih udruženja. Zasad još ne znamo odakle će ići povorka – ističe Bijelić.

Hag zvanično traži Šešelja nazad

Previous article

Uništio ugovor o privatizaciji “Boske”?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan