BalkanNovosti

Taksa i za boravak kod familije u Crnoj Gori?

0

Turisti koji ljetuju u Crnoj Gori moraće, kao i do sada – da plate boravišnu taksu. Crnogorci koji putuju kod familije moraće da prijave boravak u policiji. Svima koji ne prijave boravak, prijeti kazna od 300 evra. Iz crnogorskog Ministarstva turizma uvjeravaju da nema nikakvih novih propisa, javlja RTS.

crna-gora

“Naplata boravišne takse se odnosi samo na one turiste koji koriste usluge smještaja i za tu uslugu plaćaju. Kada osoba boravi kod roditelja ili drugih srodnika koji nemaju hotel, nemaju registrovane apartmane, ona nije obavezna da plaća boravišnu taksu”, rekla je Olivera Brajović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

A malo koji Crnogorac sa primorja ne izdaje smještaj. Pred kamere neće niko, jer se plaše zbog dva pasoša, a Crna Gora ne dozvoljava dvojno državljanstvo. Ipak, i Crnogorci i drugi turisti koji dolaze bilo da ljetuju ili obiđu porodicu to moraju da prijave policiji.

Nadležni poručuju da ni to nije novost, ali i da nije prvi put da se, kako kažu, svjesno nanosi šteta turističkom imidžu Crne Gore. Reći nekome da će plaćati da vidi roditelje- tvrde ugrožava turizam.

“Niko na granici ne pita nikog da li je platio boravišnu taksu ili ne”, kaže Brajovićeva.

Nedoumice i oko najavljenog jeftinijeg rominga. Još se ne zna koje će cijene važiti od sutra jer je Upravni sud Crne Gore odlučio da sporazum o jeftinijem romingu zemalja regiona nije u skladu sa interesima tamošnjih operatera. Iz Beograda je poručeno da to ne odlaže primjenu sporazuma.  rts

Moskva osujetila britansku rezoluciju i bez veta

Previous article

Dnevni horoskop za 30.jun

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan