NovostiRS/BiH

Tadić predstavio rukovodstvo Narodne stranke

0

Predsjednik novosnovane Narodne stranke Ognjen Tadić izjavio je danas u Banjaluci da je cilj ove političke partije da poboljša ukupno stanje u Republici Srpskoj, koja mora biti vjerodostojna politička zajednica uređena po načelima slobodnog i demokratskog društva.

Tadić je istakao da Republika Srpska mora biti uređena po načelima vladavine prava, napredne privrede i društveno odgovorne političke zajednice.

“Jasno nam je da nastanak bilo koje političke stranke kod naroda može biti ocijenjen kao nova krvopija, što je posljedica brojnih izdaja u političkom smislu. Želimo da uzmemo sudbinu u naše ruke, iskoristimo pravo da se branimo i zaštitimo građane Srpske svih problema koji su stečeni u prethodnom periodu”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rukovodstvo Narodne stranke.

Prema njegovim riječima, Narodnu stranku čine ozbiljni ljudi koji žele da se ozbiljno bave politikom.

“Naš uspjeh zavisi od toga da li smo u stanju da formiramo jednu savremenu stranku i pokažemo da smo sposobni da radimo na rješavanju problema. Stanje kod dvije najveće stranke je politička histerija, kod SNSD-a ono je nastalo stavljanjem njihovog predsjednika Milorada Dodika na crnu listu SAD, a u SDS-u gubitkom lokalnih izbora prošle godine”, dodao je Tadić.

On je naveo da je njegova partija, koja ima načela narodne politike, spremna i da sa drugima traži rješenja.

“Pozivam javnost da nas gleda i da nam pomogne da budemo bolji jer ovo nije privatna stranka nego stranka koju činom osnivanja dajemo narodu na korišćenje. Stanje u Republici Srpskoj nije dobro, ima puno otvorenih pitanja bez rješenja jer su dvije vodeće stranke pod uticajem tuđih politika”, naveo je Tadić i napomenuo da je danas objavljena opcija srednjeg puta između dva politički podijeljena bloka u Srpskoj.

Tadić je predstavio rukovodstvo stranke, a čine ga bivši članovi SDS-a.

Potpredsjednici stranke su Gordana Lazić i LJubo Ninković, organizacioni direktor je Vladislav Babić. Aleksandar Savanović je programski direktor stranke, a Siniša Vidović poslovni direktor. Sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke je Jovo Ateljević.

(Srna)

Izvještaj tužilaštvu zbog ucjenjivanja seksualnim sadržajem katoličkog sveštenika

Previous article

Mlada i mladoženja plesali prvi put na svadbi, a onda su počeli krvnički da se biju! Tukli su sve do nokauta (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti