Tači osuđen na 6,5 godina zatvora

od prnjavorski 0

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu nekadašnjim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) za ratne zločine u slučaju “Drenica dva”, koju je prošle godine donio Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je danas advokat Tom Gaši.

20161024200538_394142

Desetorica optuženih terete se da su u selu Likovce u avgustu i septembru 1998. godine napravili zatvor OVK u kojem su počinili ratne zločine nad civilima. Prema presudi, Isni Tači osuđen je na 6,5 godina zatvora, Zećir Dermaki na šest, Jehir Dermak na šest, a na po tri godine Agim Demaj, Driton Demaj, Baškim Demaj i Seljaman Demaj, kao i Fadilj Demaku, koji je poslanik u Skupštini samoproglašenog Kosova i Nedžat Demaku, aktuelni gradonačelnik Glogovca.

Apelacioni sud smanjio je kaznu jedino Sulejmanu Seljimiju sa osam na sedam godina zatvora. Gaši je najavio da će advokati odbrane podnijeti žalbe Vrhovnom sudu Kosova, ocijenivši presuda Apelacionog suda politička.

srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>