BalkanNovosti

Svjedok tereti Vukotića za tri ubistva u Beogradu

0

Specijalno tužilaštvo i srpska policija imaju potencijalnog svjedoka saradnika protiv Jovana Jovice Vukotića (37), navodnog vođe “škaljarskog” klana, koji je Srbiji izručen iz Turske zbog falsifikovanog pasoša. Riječ je, kako za Politiku navodi izvor blizak istrazi, o osobi koja Vukotića optužuje da je naručilac tri ubistva u Beogradu – Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, Davorina Baltića i Dalibora Despotovića.

Policija, kako je medijima izjavio ministar policije Srbije ttNebojša Stefanović, pokušava da dokaže sve za šta ima saznanja, ali ističe da se o tome ne može govoriti dok tužilaštvo ne bude moglo da kaže da postoji dovoljno dokaza.

“Zašto bismo mi upozoravali njegovu odbranu da potencijalne svjedoke sklone ili likvidiraju?”, kazao je ministar.

Riječ je, kako precizira izvor Politike, o predistražnom postupku i nije izvjesno da li će policija moći da dokazima potkrijepi ove sumnje. Kako je Politici rečeno u Specijalnom tužilaštvu, krivična prijava protiv Vukotića nije im podnijeta.

Podsjećamo, vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, Sale Mutavi, ubijen je 13. oktobra 2016. godine u precizno isplaniranoj zasjedi, sa čak 60 metaka iz dva “kalašnjikova”. Pucnjava se dogodila preko puta Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Vrlo brzo mediji su objavili nezvanična saznanja prema kojima su uticajni ljudi iz crnogorske kriminalne organizacije platili 300.000 eura za ubistvo Stankovića, ali ne u gotovini, već kokainom. Stankovića nije spaslo ni to što je znao da u Beograd stižu plaćene ubice, ali ni pancir, jer su ga meci pogodili u glavu i vrat. Pokrenuta je akcija širom Beograda, privedeni su svi za koje je policija sumnjala da bi mogli da imaju neke informacije, ali ubistvo Stankovića do danas nije riješeno i pored saznanja da policija ima podatke o počiniocima zločina, navodno pripadnicima “škaljarskog klana”.

Davorin Baltić (40), član vrha “kavačkog klana” s kojim “škaljarci” već godinama vode rat do istrebljenja, ubijen je 1. januara 2018. godine u Ulici internacionalnih brigada na Vračaru, kada je u njega ispaljeno više hitaca dok je bio u svom vozilu. S njim je tada bila njegova kuma Marija N., inače pripadnica beogradske policije, koja je ostala nepovrijeđena. Dodatne kontroverze unijela je informacija da je ona poslije pucnjave Baltićev pištolj bacila u kontejner.

Politika.rs

Velika Britanija: Ruski pukovnik glavni osumnjičeni za napad na Skripalje

Previous article

26. septembra počinje najbolja nedelja ikad za ova 3 horoskopska znaka

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan