Svi na nogama zbog Sofije, još uvijek se čeka potvrda iz Fonda

od prnjavorski 0

Cifra od 270.000 dolara za prvi dio liječenja trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke više nije tako nedostižna zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama “Srcem za Sofiju”, koje su i tokom vikenda digle na noge cijelu BiH, ali i region.

Malena Sofija herojski se bori s leukemijom. Jedini spas joj je liječenje u Baltimoru, a njenu bitku biju svi humani ljudi koji svakodnevno pomažu donacijama i organizovanjem akcija.

Humanitarci su bili aktivni i tokom vikenda, a u akciju su se uključili brojni muzičari, fotografi, Kinološki savez RS, brojni privrednici, studenti i djeca, koji, svako na svoj način, pokušavaju da pomognu Sofiji.

Padobranci Padobranskog kluba Banjaluka u Zalužanima su za vikend letjeli sa Sofijinim likom, dok su na zemlji prikupljali donacije.

Građani su s Tamarom Bilbijom i ekipom vježbali na Gradskom stadionu i za liječenje prikupili 2.006 KM.

Sportisti su se pokazali veoma humani, a Orlovi i Mladi Krajišnik igrali su gradski derbi u znaku srca za Sofiju i sakupili 326 KM. Košarkaši u invalidskim kolicima Mladost i Lokomotiva u dvorani “Borik” dali su svoj doprinos za Sofiju postavljanjem humanitarnih kutija za donacije navijača. Utakmica između banjalučkog Naprijeda i kotorvaroške Mladosti nije odigrana, ali su donirali novac za Sofiju.

U akciju se uključio i bokser Goran Lolić. U Kotor Varošu je održana i pozorišna predstava, a kutije za pomoć djevojčici postavljene su čak i u Americi.

Akcija “Srcem za Sofiju” sprovodi se i u vrtićima i školama u mnogim lokalnim zajednicama.

Humanitarnu akciju “Srcem za Sofiju” sprovodi humanitarna organizacija “Budimo ljudi” iz koje apeluju da je  još mnogo novca potrebno prikupiti i da se čeka zvanična informacija iz Fonda zdravstvenog osiguranja o odobrenih 200.000 KM.

U toku je i snimanje za promotivni spot za “M:telov” humanitarni broj, koji će biti aktivan od 1. aprila.

Novac se može uplatiti na račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>