Svi na nogama zbog Sofije, još uvijek se čeka potvrda iz Fonda

Cifra od 270.000 dolara za prvi dio liječenja trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke više nije tako nedostižna zahvaljujući brojnim humanitarnim akcijama “Srcem za Sofiju”, koje su i tokom vikenda digle na noge cijelu BiH, ali i region.

Malena Sofija herojski se bori s leukemijom. Jedini spas joj je liječenje u Baltimoru, a njenu bitku biju svi humani ljudi koji svakodnevno pomažu donacijama i organizovanjem akcija.

Humanitarci su bili aktivni i tokom vikenda, a u akciju su se uključili brojni muzičari, fotografi, Kinološki savez RS, brojni privrednici, studenti i djeca, koji, svako na svoj način, pokušavaju da pomognu Sofiji.

Padobranci Padobranskog kluba Banjaluka u Zalužanima su za vikend letjeli sa Sofijinim likom, dok su na zemlji prikupljali donacije.

Građani su s Tamarom Bilbijom i ekipom vježbali na Gradskom stadionu i za liječenje prikupili 2.006 KM.

Sportisti su se pokazali veoma humani, a Orlovi i Mladi Krajišnik igrali su gradski derbi u znaku srca za Sofiju i sakupili 326 KM. Košarkaši u invalidskim kolicima Mladost i Lokomotiva u dvorani “Borik” dali su svoj doprinos za Sofiju postavljanjem humanitarnih kutija za donacije navijača. Utakmica između banjalučkog Naprijeda i kotorvaroške Mladosti nije odigrana, ali su donirali novac za Sofiju.

U akciju se uključio i bokser Goran Lolić. U Kotor Varošu je održana i pozorišna predstava, a kutije za pomoć djevojčici postavljene su čak i u Americi.

Akcija “Srcem za Sofiju” sprovodi se i u vrtićima i školama u mnogim lokalnim zajednicama.

Humanitarnu akciju “Srcem za Sofiju” sprovodi humanitarna organizacija “Budimo ljudi” iz koje apeluju da je  još mnogo novca potrebno prikupiti i da se čeka zvanična informacija iz Fonda zdravstvenog osiguranja o odobrenih 200.000 KM.

U toku je i snimanje za promotivni spot za “M:telov” humanitarni broj, koji će biti aktivan od 1. aprila.

Novac se može uplatiti na račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338