BalkanNovosti

Sveštenik seksualno zlostavljao dvogodišnjeg bratanca?

0

Sveštenik Kruševačke eparhije D. S. optužen je za nedozvoljene polne radnje nad svojim dvoipogodišnjim bratancem.

U istom slučaju, u parnici na osnovu tužbe majke dječaka M. S. sveštenik je osuđen i zabranjeno mu je da prilazi dječaku na manje od 50 metara.

“Razvedena sam, a naš sin je vikendom išao kod oca. Moj bivši muž je odlazio na pecanje, a dječak je ostajao sa stricem. Poslije nekoliko mjeseci povjerio mi se kako ga “čiča presvlači”, da su se zajedno tuširali, gdje je sveštenik zatražio od njega da mu sapuna određeni dio tijela”, kaže M. S., majka zlostavljanog dječaka.

Sina je odvela kod pedijatra, koji ih je uputio kod psihologa i psihijatra. Obavestila je i tužilaštvo i podnela privatnu tužbu.

“Moj sin je pet puta vještačen. Urađeno je i supervještačenje i svaki put je davao identičnu izjavu. Vodili smo ga i kod terapeuta. Stručnjaci su utvrdili da ima IQ 118 i da zbog toga jako teško može da zaboravi traumu”, nastavlja priču M. S.

Protiv D. S. je postupak pokrenulo i Osnovno tužilaštvo u Trsteniku i do sada su održana dva ročišta.

“Odbrana insistira da moj sin opet svjedoči, iako su stručnjaci zaključili da bi to za njega bila nova trauma. Bivši djever je u vrijeme kada je zlostavljao mog sina bio đakon, a u međuvremenu je postao sveštenik i dobio je mjesto u manastiru u blizini Trstenika”, kaže M. S. i dodaje da je njen bivši suprug liječeni alkoholičar i da se tokom postupka držao po strani ili je podržavao brata.

Kako se saznaje, optuženi sveštenik ima dva mala djeteta.

Seksualno zlostavljanje, navodno, počelo je polovinom aprila 2014. godine u parohijskoj kući u Trsteniku, kada je dječak imao nešto više od dve godine, a trajalo je osam mjeseci.

Izvor: ATV

Filipini: Hiljade ljudi bježe od tajfuna

Previous article

Drvo koje je preživjelo atomsku bombu u Hirošimi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan