Šveđanka opljačkala Norvežanku kod Novog Grada?

Pripadnici Policijske uprave Prijedor izvršili su kriminalističku obradu L.Ž.A (37) iz Švedske, zbog sumnje da je od državljanke Norveške ukrala bankovnu karticu i novac, javlja “Srna”.

Agencija nezvanično javlja da je riječ o ženama koje su zajedno putovale autobusom iz pravca Skandinavije, te da je L.Ž.A. iskoristila nepažnju saputnice da iz njene torbe ukrade bankovnu karticu i novac.

Iz policije navode da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da je lice L.Ž.A. 28. aprila tokom zajedničkog putovanja u pravcu Novog Grada, iz novčanika koji se nalazio u torbi oštećenog lica, ukralo bankovnu karticu sa privatnim identifikacionim brojem (PIN) i novčanicu od 500 norveških kruna.

“L.Ž.A. je potom, sa unaprijed stvorenom namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi, istog dana na bankomatu banke u Novom Gradu podiglo novac u iznosu od 300 KM, te izvršilo transakciju novčanih sredstva sa računa oštećenog lica na lični račun u protivvrijednosti od oko 7.800 KM”, navode iz policije.

Nakon kompletiranja predmeta protiv L.Ž.A. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo krađa.

srna